Virtuvės mitų griovėjai

 

„Serui R.Bransonui yra tekę valgyti visur, tačiau nesuklysiu pasakęs, kad niekada neteko valgyti miške. Žinome, kad šis vyras pats į mišką nekeliaus, todėl mes patys jam sukūrėme mišką ant stalo. Stalas bus papuoštas samanomis ir įvairiais gamtos augalais. Norėjome sukurti nuotaiką tarsi vakarienė vyktų gamtoje. Esame labai dėkingi suomių indų gamintojams, kurie mums parūpino indų specialiai šiai vakarienei už 70 tūkst. litų“, – pasakojo Alfas Ivanauskas.

 

Virtuvės mitų griovėjai, geriau žinomi kaip VMG – žinomiausias ir kūrybiškiausias Lietuvos kulinarinis projektas, visame pasaulyje garsinantis Lietuvą kaip kūrybingą, inovatyvią ir skanią šalį. Pagrindinių VMG veiklų vaisiai – leidžiamos kulinarinės knygos ir žurnalai; televizijos, interneto bei radijo laidos; išskirtiniai desertų šou bei renginiai – visuomet atpažįstami iš komandos kuriamo estetiško bei novatoriško braižo. 2014 metų pavasarį komandos darbas buvo įvertintas ir tarptautiniu mąstu, „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose ketvirtinį žurnalą „VMG“ pripažinus geriausiu pasaulio kulinariniu žurnalu.

Džiugu, kad didelė dalis įvertintame žurnale, knygose bei renginiuose kuriamos VMG estetikos gimsta įmonės „Ginalas“ pagalba. VMG stalo serviruotės nebeįsivaizduojamos be „iittala“ indų bei aksesuarų, o kasdieniai darbai – be „Fiskars“ įrankių. Sėkmingas kompanijų bendradarbiavimas prasidėjo kartu su pirmojo „VMG“ numerio kūryba 2013 metų vasarą, kadangi siekdami sukurti aukščiausio lygio aplinką išskirtinėms fotosesijoms bei renginiams, VMG galėjo dirbti tik su kokybę ir estetiką taip pat vertinančiais partneriais.

Sėkmingi bendro darbo metai atnešė ne vieną įspūdingą projektą, tarp jų – išskirtinė VMG ruošta Forum One konferencijos vakarienė serui Richard Branson Kauno rotušėje, 14-os valandų trukmės tiesioginė transliacija šv. Valentino dieną bei 8-ių valandų trukmės tiesioginė transliacija šv. Kalėdų proga DELFI portale; tiesioginė šv. Velykų ryto laida TV3 televizijoje, kelionės bei laidų filmavimai Vietname, Italijoje bei Prancūzijoje bei nesuskaičiuojami deserto šou bei kiti išskirtiniai renginiai Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse.

Drąsius ateities planus dėliojantys VMG dirba vedini šūkiu, kad nieko nėra neįmanoma – jau šį rudenį komanda pristatys visiškai naujo formato kulinarinę TV laidą, kuri taip pat bus kuriama naudojant „iittala“ indus. Per ateinančius metus komanda planuoja dar daugiau renginių bei leidybos projektų užsienyje, taip pat toliau keliauti bei filmuoti netikėčiausius reportažus įdomiausiuose kulinariniuose taškuose ir, be abejo, toliau skleisti meilę maistui bei grožiui.